Türk sinemasından anılar yad edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu...

tarafından
206
Ucuz Web Tasarım
Türk sinemasından anılar yad edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen Sinema Söyleşileri, bugün de televizyon ve sinema dünyasının usta oyuncusu Selda Alkor’u ağırladı.

 

2 Haziran Perşembe günü Atlas 1948 Sineması Kamera Arkası Sergi Salonu’nda gerçekleşen söyleşide büyük oyuncu Selda Alkor başta Yeşilçam olmak üzere sinemadaki anılarını anlattı.

 

İlk sinemaya girme macerası ile söyleşiye başlayan Selda Alkor, “Ses Dergisi yarışmasında birinci olarak sinemaya girdim. İlk olarak ‘Cumartesi Senin Pazar Benim’ filmi ile de ilk oyunculuğuma başladım” dedi. Türk Sinemasında bu zamana kadar 100’e yakın filmde yer alan, “Asmalı Konak”, “Çemberimde Gül Oya”, “Böyle mi Olacaktı”, “Parmaklıklar Ardında” gibi oldukça yüksek seyirci kitlesi olan dizilerin en önemli karakteri olan Selda Alkor, geçen zamanı şöyle değerlendirdi:

Biz Büyük Zorluklarla Filmimizi Çekerdik 

“Biz çok zor şartlarda çalıştık, gerçekten imkanlarımız çok kısıtlıydı. Giyinme odalarımız asistanlarımız yoktu. Eğer kıyafetlerimizin ıslandığı bir film çekilmişse o kıyafetlerin suyunu sıkıp tekrar giyerdik. Erkek oyuncular çok kibardı. Eğer kavgalı bir senaryo varsa canını acıttım mı diye sorarlardı. Ayhan Işık, Tanju Gürsu, Erol Taş, Fikret Hakan, Hulusi Kentmen.. Onlar aslında aramızdan ayrılmadılar. Halen yüreğimizdeler.”

Oyunculukta ilk kıstasının senaryo olduğunu söyleyen usta oyuncu “Önce senaryoya, senaryodaki kadına bakarım, oyunculuk ve diğer faktörler sonra gelir” dedi. Sinema yaşamındaki anılarıyla herkesi duygulandıran usta sanatçı Selda Alkor, büyük alkışlarla söyleşisini bitirdi.

Kamera Arkası Sergisi’ndeki Selda Alkor’un söyleşisine katılan başarılı oyuncu Talat Bulut, söyleşinin ardından Kamera Arkası Sergisi’ni ziyaret etti. Serginin küratörü, usta yönetmen Reis Çelik’le sergi üzerine konuşan Talat Bulut, söyleşiye katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

8 Haziran’da Blockhainden Sinemaya Konuşulacak

8 Haziran Çarşamba günü ise son dönemlerin en çok konuşulan konularından blockchain teknolojisinin sinema sektörüne yansıması konuşulacak. Saat 14.00’te gerçekleşecek olan söyleşide Bülent İpek’in moderatörlüğünde ünlü oyuncular Engin Altan Düzyatan, Birand Tunca ve Umut Tanyolu “Blockhainden Sinemaya” dair konuşacak.