Türk Influencer Gülse Alsaç, Dünya Markalarının Tanıtımına Aynı Anda Başlayan İlk Influencer Oldu

Mango, Hotiç, Nine West, LC Waikiki, U.S Polo, Puma gibi dünya markalarının tanıtımlarını üstlenen Gülse Alsaç, Türkiye’de bu alanda bir ilki gerçekleştirdi. Gülse Alsaç’a birçok ünlü Türk markasından reklam yüzü teklifleri geliyor.

tarafından
101
Ucuz Web Tasarım
Türk Influencer Gülse Alsaç, Dünya Markalarının Tanıtımına Aynı Anda Başlayan İlk Influencer Oldu

Mango, Hotiç, Nine West, LC Waikiki, U.S Polo, Puma gibi dünya markalarının tanıtımlarını üstlenen Gülse Alsaç, Türkiye’de bu alanda bir ilki gerçekleştirdi. Gülse Alsaç’a birçok ünlü Türk markasından reklam yüzü teklifleri geliyor.

Türkiye’de moda sektörüne her gün binlerce kişi girmeye çalışırken birçoğu bu zorlu dünyada tutunamıyor. Büyük markalarla işbirliği konusu ise daha zorlu bir mesele. Ünlü stil danışmanı Gülse Alsaç ise bu zorlu sektörde genç yaşına rağmen yeteneği ve farklı aurasıyla en büyük markalarla işbirlikleri gerçekleştirerek sektörde kalıcı olacağının sinyallerini verdi. Türkiye’de ilk defa bir influencer 15 farklı markanın tanıtımına aynı anda başladı.

Gülse Alsaç Kimdir?

Selçuk Üniversitesi Moda Tasarımı 3. Sınıf öğrencisi Gülse Alsaç son dönemin öne çıkan en genç stil danışmanlarından ve tanınmış bir influencer. Atölye-dikim, tasarım, bilgisayar destekli çizim, kalıp ve drapaj konularına hakim olan Gülse Alsaç, Vakko Esmod İstanbul Uluslararası Moda Akademisi’nden stil danışmanlığı ve imaj yönetimi eğitimlerini de başarıyla tamamlamış genç bir yetenek.

kişi, iç mekan, kadın, restoran içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Mango, Lc Waikiki, U.S Polo Assn, Hotiç , Puma gibi dünya çapında markalarla işbirlikleri gerçekleştiren son dönemin yükselen influencerlarından Gülse Alsaç ile Nişantaşı House Cafe’de keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Başarılı stil danışmanı tüm mütevazılığıyla sorularımıza içten cevaplar verdi.

Gülse Hanım bir çok stil danışmanı iş bulamazken siz daha üniversite zamanınızda büyük markalarla çalışmaya başladınız? Sağlam tanıdıklarınız var herhalde!

(Gülüyor) Öyle olsun çok isterdim ama ne yazık ki sektöre başlarken kendi tırnaklarımla kazıya kazıya yükseldim diyebilirim. Vakko Esmod İstanbul Uluslararası Moda Akademisi’nden stil danışmanlığı ve imaj yönetimi eğitimi alırken çok değerli hocalarım oldu. Onların desteğini yadsıyamam tabi ki.

Üniversitede okuyan gençler genelde eğlenmeyi ön planda tutarken siz bir yandan çalışmayı tercih etmişsiniz. Ne var bunun arkasında? Hırslı mısınız?

Aslında hırslı biri değilim. Azimli diyelim isterseniz. Bir de ben yaptığım şeylere iş gözüyle bakmıyorum. Benim için tutku olan şeyleri yapıyorum ve bu bana çalışmak gibi gelmiyor. 2 seneden beridir stil danışmanlığı yapıyorum. Modayı takip etmeyi ve işimi çok seviyorum. Kombin yapmayı, yeni insanlar tanımayı ve insanlara bir şeyler katabilmeyi önemsiyorum ve bu konuda elimden geleni yapıyorum. Aynı zamanda ınfluencerlık yapıyorum bildiğiniz gibi. Sosyal medyada zaman geçirmeyi seviyorum. Anlayacağınız zaten severek yaptığım şeyler benim yaşamımın ana kaynağı oluyor.

Mango, Hotiç, Nine West gibi büyük markalarla iş birlikleri yapıyorsunuz. Gülse Alsaç’ı bu kadar başarılı kılan nedir sizce?

Teşekkür ederim beni başarılı bulduğunuz için. Ben daha yeni başladığımı düşünüyorum. Genel olarak hem işte hem hayatımda, iyi düşünür öyle karar veririm. Verdiğim kararların sonuna kadar arkasında dururum. Hiçbir risk almadan başarı sağlanamayacağını biliyorum.

Şansa inanmam, çaba olmadan bir şeylerin olacağını düşünmüyorum. Mesleğimde en güçlü yanım zamanlamam, planlı ve disiplinli hareket edebilmem ve stilistliğimdir. Doğru parçaları bir araya getirmek, renk doku analizi yapabilmek ve kişinin sosyal hayatını, vücut tipi gibi özelliklerini gözönünde bulundurarak müşterilerimin karakter analizini yapabilmek benim için oldukça önemlidir. En önemlisi de sürekli öğrenmeyi ve yeni şeyler denemeyi seviyorum. Bu da çalıştığım markaların vizyonlarıyla uyuşuyor.

metin, bardak, kişi, kahve içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Günümüzün alışverişleri artık internetten yapılıyor. Bu durum modayı nasıl etkiliyor sizce?

Bence pozitif manada etkiliyor. Günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi değil mi, zamanın hızına yetişememek? İnsanların çoğu ev-iş ya da ev-okul arasında mekik dokuyup duruyor. Pek çok kişi yoğunluktan dolayı başını kaşıyacak vakit bulamadığından dert yanıyor. İşte, tam da bu noktada online alışveriş, deyim yerindeyse imdadımıza koşuyor. Online olarak linkler üzerinden alışveriş yapmak bize fazlasıyla zaman kazandırır.

Linkler üzerinden alışveriş yaparken zamandan tasarruf etmekle kalmıyor, aynı zamanda fiziksel veya zihinsel olarak da yorulmuyorsunuz. Çünkü parmağınızın tek bir hareketiyle anında istediğiniz ürünle karşılaşıyor ya da istediğinizi bulmak için reyon reyon gezmek zorunda kalmıyorsunuz.

Evde, iş yerinde, okulda, yolda, parkta, öğle arasında, bankada… Kısacası her yerde her zaman alışveriş yapabilirsiniz. Düşünsenize; 7/24 alışveriş keyfi! Bir alışveriş tutkunu için daha güzel bir şey olabilir mi ki?

Son soru geliyor. Bu yılın en çok konuşulan moda influencer’ larından biri olarak, sizi motive eden şeyler neler? Bu zorlu dünyada nasıl ayakta durabiliyorsunuz dimdik?

Bu soruya yaşam mottom olan bazı cümlelerle cevap vermek istiyorum. Verdiğin sessiz savaşlar için gurur duy. Kendi elinden tutup kendini kaldırdığın günler için gurur duy. Kalbinle yaptıkların için gurur duy. Başkalarının çizdiği sınırlarda yürümeyip kendi hikayenin kahramanı olduğun için gurur duy. Kimselerin uzanmadığı günlerde kendine sımsıkı sarılmayı seçip yoluna devam ettiğin günler için gurur duy.

Bu keyifli söyleşi için teşekkür ederiz Gülse Hanım.

Ben teşekkür ederim.